Sázavské sjezdy 02.04.-03.04.0216

Po dvou „suchých“ letech se uskutečnila tradiční série 4 sjezdů na Sázavě pod Krhanicemi, jejímž pořadatelem byl již druhou desítku let pražský vodácký oddíl Technika Praha.

Ještě v týdnu před závodem to vypadalo na průtok docela pěkných 20 m3/s. Do víkendu však ani nekáplo a tak se sobotní závod jel za průtoku cca 17-18 m3/s, nedělní závod pak za 15 m3/s.  I za tohoto stavu byla Sázava plná života, vlídné peřejky šuměly a jezy hučely – tedy kromě jezu Lesní. Při jeho nedávné rekonstrukci na něm chlapi nějak zapomněli udělat šlajsnu a tak se z něj spíš než hučení vody ozýval hlomoz lodí hoblujících po kamenech.

V sobotu se závodilo na cca 5 km úseku z Krhanic do Kamenného přívozu, v neděli pak byl cíl v důsledku poklesu vody posunut nad neregulérní jez Lesní a trať tak byla o cca 1 km kratší.

Startovní pole bylo hodně polarizované – na jedné straně se tu sešla část reprezentační špičky, na druhé straně se zde o vyjetí svých prvních bodů pokoušeli malí žáčci a pár veteránů.  Střední proud „hobíků“ jakoby přestal existovat…

No – já tam byl za veterána, ale ve své věkové kategorii jsem absolvoval všechny 4 závody jen já, takže jsem se na stupně vítězů nepodíval. Ale neva, voda to byla pěkná, počasí bylo exceletní acenu ve formě koláče jsem si vydobyl.

Petr

Výsledky z akce

Foto a video z akce PicasaWeb / Google

[pe2-gallery album=“http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113972856604515363965/albumid/6269747497914717153?alt=rss&hl=en_US&kind=photo“ ]

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..